Fanbrev!!! Pt. 2

Post Reply
User avatar
Jeppe T
Member
Posts: 24
Joined: August 2016

Sun Sep 03, 2017 3:46 pm

Kære alle 3

Når noget fantastisk pludselig slutter, går mine første tanke som regel på alt det jeg nu går glip af. Alle de ting der var luftet om fremtiden som nu ikke kommer til at ske. Dette skete absolut også, da de forfærdelige nyheder om at Filmpodcast For Folket ikke længere ville udsende podcasts. Jeg havde glædet mig til en solid gennemgang af MCU og en masse andre film, som bliver nævnt i samme sætning som ordene "Hvor jeg glæder mig til vi skal igennem den film..." Efter at følelsen af, at jeg var blevet snydt for en masse gode podcastsoplevelser så småt var begyndt gå i sig selv, begyndte jeg at kigge bagud, og se på det fantastisk store bjerg af oplevelser jeg allerede havde fået af jer. Det er beundringsværdigt at kigge på det bjerg af film i har været igennem og snakket om. Men det skinner også så super tydeligt igennem, hvor meget arbejde i hver især har brugt op til optagelsestidspunktet. I er så pokkers velforberedte at det er svært at begribe at i laver noget som helst andet end at podcaste!
Hvis jeg stopper med at kigge ind i min egen navle og for et øjeblik og ikke kun tænker på, hvor tarvelige I er, at I er stoppet, så kan jeg absolut kun beundre at I lavede så mange podcast og i det tempo I spyttede dem ud i, er bare vanvittigt! I min søgen på en god filmpodcast, der kan være lidt fyld i det kæmpe hul i har efterladt, er jeg virkelig blevet bekræftet i, hvor pokkers dygtige og grundige i er!

Jeg må simpelthen indrømme, at i har ødelagt alle andre podcasts for mig.

Med den hastighed i gennemgik film, var det svært at nå meget andet end blot at se de film som podcasten handlede om. Efter I ikke længere udgiver ugentligt, har endelig haft tid til at dykke ned i de titler, som i (sommetider henkastet) henviser til.
Selvom I ikke længere sender ugentligt, giver I mig stadig en masse gode filmoplevelser. Jeg nævner her et par high lights, da der helt sikkert er mange flere end dem jeg kan huske mens jeg sidder og skriver dette.

I sær Orson Welles, som jeg ikke tidligere har haft noget særligt forhold til, er jeg blevet fuldstændig vild med. Jeg kan ikke huske om det er i afsnittet om filmskurke eller i Casino Royale (1967) i nævner ham og snakker lidt om, hvor genial han er. Måske er det begge afsnit. Jeg har nu været igennem Touch of Evil, Citizen Kane og The Third Man. Den første gang jeg var igennem hver af dem, var jeg blæst bagover og havde lyst til at starte filmen forfra lige med det samme.

Jeg mener at jeg tidligere har nævnt noget omkring mit forhold til westerns på dette forum. Jeg nævner blot igen, at jeg ikke havde noget særligt forhold til dem for jeg fik hørt jer gå vest på. Efter jeres gennemgang af de seks skud for hoften begyndte jeg selv at udforske, hvad der ellers var af skarpskydere. Med It’s a Wonderfull Life og John Wayne i bagagen fra jer, tænkte jeg at The Man Who Shot Liberty Valance var et godt sted at starte for mig selv… Og ja, det var det. Fantastisk film. Jeg har bevæget mig videre med Leones Dollars-trilogi, og synes også at den var helt fantastisk. Jeg havde for mange år siden set The Good, the Bad and the Ugly men havde ikke lige fanget hvor god den i virkeligheden var. Butch Cassidy and the Sundace Kid, How the West Was Won og Dances with Wolves er et par gode filmoplevelser der også lige skal nævnes.

Jeg fik på et tidspunkt nævnt krigsfilm og her kom Kristian med en god lang liste som jeg stille og roligt bevæger mig igennem. Path of Glory, The Bridge on the River Kwai, The Graet Escape og Where Eagles Dare er film som jeg har været igennem for første gang inden for de sidste måneder som jeg vil nævne som nogle absolut verdensklassefilm som jeg er virkelig glad for nu at have set, og som jeg helt klart også skal se igen.
Lawrence of Arabia var til gengæld bare rigtig, rigtig, rigtig, rigtig lang. Jeg fangede ikke rigtig så meget spænding, der hvor filmen fortalte mig, at nu skulle jeg synes at det var spændende. Alt blev gjort meget længere end det overhovedet var nødvendigt. Jeg fik en fornemmelse af noget spænding på drengen da Lawrence bliver sendt hjem af regeringen. Jeg sad og ventede på et sidste stort slag, hvor Lawrence gav en fuck-finger til alle som ikke var med ham, eller på et eller andet tidspunkt i filmen ikke havde hjulpet ham. Klip til at han kører galt og filmen slutter.

Et genhør af podcasten om filmskurke fik mig også til at se Night of the Hunter og M. Wow for nogle vanvittige film! Og så kan jeg glæde Morsingboen ved at fortælle at jeg nu også har set White Heat. Jeg sad noget af af filmen igennem og tænkte, at der er virkelig noget her der virker bekendt. Pludselig slog det mig, at det var Naked Gun 33 1/3 der gav lidt genklang. Jeg grinte et øjeblik af det, og det tænkte at det kunne jeg ikke være bekendt over for filmen så jeg stoppede den, og gav den et nyt skud en uges tid efter. Jeg må tilslutte mig Morsingboen og omtaler den ofte til venner jeg kan snakke film med, som en film de helt sikkert skal se!

En lidt kedelig indrømmelse til sidst: Valhalla havde jeg set som barn et par gange og huske som en (måske) lidt uhyggelig film, men i hvert fald god. Jeg købte den for en 7-8 år siden, så det første kvarter og var absolut ikke imponeret, så jeg byttede den sammen med nogle andre film til noget nyt. Efter at i gentagne gange har omtalt den så rosende måtte jeg ud og erhverve mig den igen, og lige finde ud af, om det var mig der var fuldstændig skæv på den. Jeg kan mærke, at der lige er nogen der skal pege på de steder, der gør, at den er så god. Og det er der rigtig gerne nogen der må, for jeg føler nu, at jeg har betalt dobbeltpris for en film som jeg vil betegne som ”ok”.

Jeg håber at de timer, der nu er frigivet fra jeres podcast’ning, bliver nydt i fulde drag! Skulle i på et eller andet tidspunkt, for eksempel om et par år, savne at snakke om film og optage det samtidig med, så ville jeg elske at høre en rigtig solid gennemgang af de Star Wars-film der er ved at blive bikset sammen for tiden. Og allerhelst i et podcastformat. Så det giver jer lige et par år til lige at overveje om det er noget der skal blive til noget og måske også klargøre koner/kærester til at der er noget på vej.

Igen super duper vanvittig meget tak for alle de podcast i har smidt ud. Normalt kan jeg finde podcast der gennemgår noget meget grundigt, som udkommer med lange mellemrum. Eller også udkommer en tynd gang pis, ret ofte.
At I har udgivet noget, der er så fantastisk gennemarbejdet, så ofte som I gjorde er svært at fatte, og i mine øjne er i nogle fantastisk helte. At I så også gjorde det i så lang tid, må gøre jer til absolut verdensklasse superhelte. Jeg håber i må nyde hvert eneste af jeres udødelige superhelteår!!

De Bedste hilsner
Jeppe

PS: Det var en absolut fornøjelse at høre Nikolaj snakke om Mesterværker i Filmnørdens Hjørne. Jeg har længe ment, at der ikke blev snakket om nok mesterværker i FFF, så det gjorde mig glad, at noget af mit behov herfor blev udfyldt lidt her.
User avatar
Morsingboen
Administrator
Posts: 653
Joined: August 2015

Wed Oct 04, 2017 1:50 pm

Tusind tak for dit opslag, Jeppe! Dejligt vi har kunnet inspirere dig til at dykke ned i film og genrer, du ikke tidligere har dyrket.

Ang. Valhalla, synes jeg den er enorm stemningsfuld og en særegen film i Danmark. Virkelig godt stemmearbejde og en vanvittig dyr satsning efter danske forhold. For at få fuld valuta af filmen, vil jeg stærkt anbefale Peter Madsens Valhalla tegneserie, som filmen er baseret på. Femten albums udgivet over 30 år. Tegneserier i absolut verdensklasse.

Nu skal du ikke falde ned fra stolen, men jeg vil godt afsløre, at de er nye FFF afsnit på vej. Det blir i et lidt andet tempo, men vi lever skam og har lyst til mere :)
Post Reply